3 iulie 2010

*Homo sapiens

PART 1
Oameni lipsiţi de materie cenuşie. Într-o continuă autodistrugere. Societatea contemporană, multora ne provoacă o greaţă infernală, motivul pare destul de simplu, lipsă totală de cultură, lipsă de respect,prostia care ne urmăreşte la tot pasul.
Nu poţi să ieşi din casă fară să vezi vreo gafă a vreunui vecin,trecător,sau efectiv vizitator.
Vecinii-
Nu mulţi sunt cei care se trezesc dimineaţa în linişte,fără să le turuie în cap vreun martalog care ascultă muzică la maxim,şi care vrea să îşi etaleze gusturile rafinate ,în speranţa că va încanta simţul auditiv al vreunui vecin,respectiv trecător.
Bun,să continuăm cu vecinii care-şi atârnă hainele afară, pe o sârmă improvizată. De ce trebuie să le vedem chiloţii, tricourile şi mai ştiu eu ce lenjerie de pat? Pune-ţi-vă naibii un uscător şi sârmă în baie sau pe balcon [înăuntru] şi gata.
Autobuzele-
E vară, e cald, autobuzele sunt pline-n draci de oameni în vârstă care nu mai merg pe jos de frica razelor UV, se îngrămădesc unii peste alţii în speranţa că mai prind vreun loc liber, mai că ţi s-ar urca şi în braţe. Bine, deci după ce reuşesc să urce şi să înfigă pumni şi coate,mai ceva ca un animal, vin la tine, cu nişte ochi de milogi cerşindu-ţi să le cedezi locul, în prima fază, te faci că nu vezi, apoi enervaţi fiind că îi sfidezi, încep să îţi ţină o adevarată teorie printre ploaia de salivă şi pauzele de respirat,timp în care îşi mută proteza, cum că nu ai cei 7 ani de acasă şi că ei nu au făcut niciodată aşa ceva. Bine, după care cu toată stima din lume le explici cum te doare pe tine-n fund, cum plăteşti biletul mai scump decât ei. Şi nu mă refer la cei din 1900 toamna,care nu pot concepe de ce dracu mai ies din casă, ci la cei de vreo 50-60 care se flendură toată ziua prin oraş cu 3 roşii într-o plăsuţă.
Altă problemă a autobuzelor care trebuie abordată, subiectul principal, tot oamenii în vârstă. Este un adevărat măcel ,când ridică mâinile să se prindă de bară, înteleg că vreţi să faceţi economie şi că nu vă spălaţi cu lunile, dar ce ar fi să faceţi economiile astea iarna când şi aşa e frig de-ţi îngheţă şi mucii de nu mai simţi nimic, nu vara când eşti nevoit să te dai cu dublu strat de parfum ca să mai acapareze putoarea din autobuz, şi nu pentru că tu nu faci duş ,ci pentru că vrei să mai poţi respira în următoarele 5-10 minute,parfum care mai devreme sau mai târziu se neutralizează din cauza duhorii care-ţi face până si păru din nas să pice, deci rog ,cred că toţi rugăm, populaţia în vârstă să apeleze cu toată încrederea la apă şi săpun, nu d-ăla de rufe sau vase.
Muzica din autobuz. Ţi-ai uitat căştile acasă sau ai uitat să-ţi încarci bateria şi ca o consecinţă eşti nevoit să asculţi muzica care încântă urechea şoferului.Şofer, gras, cu burdihanul de la bere lăsat în afară şi cu manelele-n difuzor. Înteleg că nu te respecţi pe tine, dar dă dracului muzica aia mai încet.
Babele-
Am ajuns şi la babele trecute atât de prima tinereţe cât şi de cea de a doua, dar care uită asta, şi îşi aruncă nişte zdrenţe colorate pe ele,de pe vremea răposatului,se dau cu ruj strident, şi de proastă calitate, şi nu numai atât, dar îşi mai dau şi pe dinţi,respectiv proteză câte-o dâră de ruj, pentru că oglinda e prea mică, fac economie la lumină şi nu mai văd nici bine. Şi duhnesc de la o poştă ca nişte cocote ieftine, după ce-şi toarnă toată sticla de parfum de covoare pe ele. Şi să nu uit de bijuterii, îşi pun toate bijuteriile din cutie ca să se asigure că nu le sparge nimeni casa să le fure cât timp sunt ele plecate, cine dracu să ţi le fure că-s vechi de când lumea şi pământul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu