24 iunie 2013

* Doua Eve *

Sunt iubiri, iubiri la prima vedere, care se consuma in timp, care sunt traite cu o intensitate pe care cei din afara nu o inteleg, si nu vor putea vreodata, iubiri impartasite trup si suflet. Cu astfel de iubiri nu poti scrie carti, pentru ca nu exista cuvinte capabile sa descrie asta, si daca ar exista, nu ar fi suficient. Sunt iubiri, pe care oricat ai incerca sa le legi, sa le aduni inceputul si sa le gasesti sfarsitul nu ai putea, iubiri a caror poveste nu o poti spune, cei ce o traiesc au nevoie doar de priviri si atingeri, atat. Iubiri intre doua suflete ce se contopesc si devin unul, iubiri pe care timpul le consuma, iubiri traite la maxim, dar, care nu tin o viata intreaga. Iubiri atat de puternice incat erodeaza sufletul din interior pana nu mai ramane aproape nimic, o flacara ce arde din temelii zile si nopti intregi, fara sa fie nevoie de vreo scanteie la inceput, odata consumate se sting pentru totdeauna. Iubiri obositoare, dar frumoase, iubiri care te poarta pe unde prea putini oameni ajung, iubiri pe care nu le poti povesti.

Si sunt iubiri, iubiri care au nevoie de timp, iubiri nemarginite, nelimitate, iubiri intre doua inimi indepartate de timp ca sa creasca separat, tocmai pentru a nu distruge minunatia sentimentelor dintre ei, iar apoi, peste ani, sunt aduse iar impreuna. Cu iubirea asta poti scrie carti, suflete pereche pe care viata le poarta peste tot, suflete pe care destinul si timpul le modeleaza pentru a le aduce la forma finala, forma pe care o vor imparti o viata intreaga, si inca una mai apoi, suflete reunite la momentul potrivit. Iubiri adevarate, cu sentimente nobile, cu greutati, cu lacrimi, cu zambete, cu dragoste, iubiri care alimenteaza orice suflet dornic sa le asculte povestea. Timpul nu are caracter distructiv, timpul face ca imperfectiunile sa dispara, acopera golurile, umple fisurile si vindeca ranile, cicatricile ramase sunt lectii bine invatate. Iubiri care nu se pierd, care nu se diminueaza, iubiri pornite de la scantei, ca abia dupa ani sa se aprinda flacara, iubiri pentru care ai renunta la Paradis si ai alege iadul, impreuna. 

9 comentarii:

  1. Sunt de părere că iubirea nu are mai multe sortimente. Primele "iubiri" pe care le-ai descris sunt mai degrabă niște încercări nereușite, sau, privind mai pesimist, niște distracții de moment.

    Iubirea este una singură, este un tot unitar, este împlinirea cauzei și a efectului, odată găsită este o sursă inepuizabilă de energie și depășește dimensiunile spațiului și ale timpului. Este în mare parte așa cum ai descris-o în paragraful al doilea, mai puțin partea cu "pentru care ai renunța la Paradis și ai alege iadul". Iubirea este însăși calea spre Paradis.

    Bogdan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Era un citat de Dante Aligheri in Divina Comedie:
    “ Te iubesc şi te voi iubi întotdeauna, iar dacă şi după moarte oamenii iubesc, te voi iubi şi eu, şi mai bine cu tine în iad, decât fără tine în Paradis." asta a fost de fapt ideea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima descrisa nu este ceva nereusit, este o iubire atat de puternica incat se consuma, uite un exemplu:

    http://metropotam.ro/La-zi/Cea-mai-intensa-dureroasa-si-controversata-poveste-de-iubire-din-lumea-artei-moderne-art4743446990/?fb_action_ids=519632874757154&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sună altfel problema pusă de către Dante, înțelesul este altul.

      Nu mă impresionează cei doi. Tot ce au făcut a pornit din punctul meu de vedere din ego. S-au crezut atât de iubăreți încât au vrut să demonstreze celorlalți, fraierilor, ce relație stridentă au. Totul a fost un spectacol și se pare că le-a plăcut mai mult să apară la știri decât să se iubească cu adevărat, argumentul fiind că până la urmă s-au despărțit.

      Bogdan.

      Ștergere
    2. Nu stiu, eu ii consider niste oameni minunati.

      Ștergere
  4. Cred ca in final, atata timp cat esti alaturi de omul pe care il iubesti nu mai conteaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conteaza cand descoperi Raiul. Been there, done that. Nu degeaba se spune ca dragostea e oarba :))

      Ștergere
  5. frumos spus,presupun ca sufletul tau a cunoscut macar o parte din atatea tipuri de iubiri.

    RăspundețiȘtergere