12 ianuarie 2015

* Fii om!

E important sa gasesti sfarsituri de capitol demne pentru inceputurile lor, doar asa semnele de intrebare isi gasesc raspunsul sau punctul, iar parerile de rau nu-si mai au locul in scena ta, nici macar undeva in fundal. Intr-o zi te trezesti si iti dai seama ca ai incetat sa mai strangi in maini sforile ce credeai ca te tineau legat, le dai drumul, pur si simplu, si atunci stii ca esti altfel si ca vei fi asa mult timp. Si cand se intampla asta intelegi unele lucruri..
Ierti, cu toate ca unele lucruri sau oameni nu merita iertarea ta, dar iertarea e o calitate, si cu toate ca faci asta, nu vei trece niciodata cu vederea peste greselile care nu trebuiau facute de la bun inceput, doar le ierti, nu te vei mai intoarce vreodata din drum, nu vei vrea sa reiei legaturi ce s-au rupt acum ceva timp, caci ele nu se vor mai reinoda niciodata. 
Nu mai ai pretentii ca oamenii sa inteleaga sau sa creasca in ritm cu tine, unora nu le va ajunge nici macar o viata intreaga sa faca asta, dar nu trebuie judecati, tot ce conteaza este ca tu sa fii acolo atat cat trebuie, atat cat e nevoie, iar cand nu pare suficient, pleci, nu e de datoria ta sa deschizi ochii nimanui.
Nu porti ranchiuna in sufletul tau, iar gandurile tale sunt lipsite de regrete, caci vezi ca podurile pe care le-ai ars iti lumineaza drumul. Devi altfel, devi mai bun, iar bunatatea intr-o lume in care obstacolele sunt grele, iar oamenii mai rautaciosi, e o mare calitate. Sa te incapatanezi sa cauti in tot raul si un bine, sa ai ambitia de a gasi lectii si a invata usor, usor sa le aplici e mare lucru. Cand nu ranesti inapoi, cand ierti, cand cauti sa intelegi, cand pui punct acolo unde virgula nu-si mai are rostul, e o dovada de tarie de caracter.
Iti vezi de drum, doar ca de data asta vezi drumul cu alti ochi, caci te-ai detasat de tot ce te tinea in spate si intelegi ca nu ai fi putut ajunge "altfel" daca lucrurile nu se intamplau asa. E o liniste pe care tu ti-ai creat-o facand pace cu tine, dand pagina si incepand sa scri noi povesti. 
Inveti sa apreciezi, iar acum diminetile care te gasesc in alt pat decat al tau, cafelele impartite cu oameni frumosi, ceaiurile baute la o vorba cu o prietena si serile pline de povesti au alta nota pentru ca tu le dai o alta nota. Faci toate astea si multe altele atunci cand esti pregatit pentru asta, atunci cand inchei actele cu trecutul, cand rupi contractele facute cu actorii care nu mai au ce cauta pe scena ta, cand inviti prezentul in mintea ta si viitorul in sufletul tau. 
Oricine poate sa judece, sa arate cu degetul, sa arunce vina, sa fie rautacios, dar fii tu bun, fii tu asa cum trebuie sa fie un om, pentru ca atunci cand esti asa nimeni nu te va lua drept prost pentru ca vei sti cat trebuie sa ajuti, pana unde merge intelegerea, cand trebuie sa iti faci bagajele si nu, nu te vei intoarce la ce ai lasat sau te-a lasat.
E important sa faci toate astea, dar e si mai important sa faci toate astea pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu